29. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. Aleksandrs Antoņenko un LSO

27.08.2021    20:00
Koncertzāle LIELAIS DZINTARS, lielā zāle

Aleksandrs ANTOŅENKO – tenors

Diriģents Gintars RINKEVIČS
Liepājas Simfoniskais orķestris

Programmā:
Pēteris ČAIKOVSKIS, Federiko ČILEA, Francis LEHĀRS, Rudžēro LEONKAVALLO, Žils MASNĒ, Džoakīno ROSĪNI, Rihards VĀGNERS, Džuzepe VERDI, Arvīds ŽILINSKIS

*

Pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču vainagos 2021. gada Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu ar monumentālu populāras opermūzikas programmu.

Aleksandrs Antoņenko iemiesosies Antiņa lomā Žilinska operas “Zelta zirgs” slavenajā ārijā, pārtaps par vētru plosīto Otello un azarta apsēsto Hermani, viņš būs arī staltais mistiķis Loengrīns, greizsirdīgais ceļojošā teātra vadonis Kanio un trakā mīlā iededzies Čileas “Arlietes” Federiko, bet visām šīm kaislībām galā būs Lehāra brīnumdaiļā dziesma Dein ist mein ganzes Herz no operetes “Smaidu zeme”.

Tikai orķestra sniegumā koncerta ievadā skanēs Rosīni operas “Vilhelms Tells” dzirkstošā uvertīra, būs arī Masnē operas “Taīda” skaistā intermēdija, Vāgnera operas “Loengrīns” spārnojošais trešā cēliena ievads, kā arī Čaikovska un Leonkavallo operu instrumentāli fragmenti.

Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

KLAUSĪTĀJU IEVĒRĪBAI: Visi šī gada zvaigžņu festivāla koncerti šobrīd plānoti ar atvieglotiem drošības pasākumiem, kas paredz apmeklētājus, kas ir vakcinējušies pret vai pārslimojuši Covid-19 un to apliecina ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Vairāk informācijas Kultūras Ministrijas mājas lapā https://www.km.gov.lv/lv/jaunumi un www.Covid19sertifikats.lv

Pirkt biļeti