Dienvidkurzemes festivāls RIMBENIEKS / LIEPĀJAS STĪGU KVARTETS

15.08.2021    20:00
Jaunais Dienvidkurzemes festivāls nes Evalda Rimbenieka vārdu. Šis cilvēks, ko liktenis no zemnieku mājām Priekules novada Gramzdas pagastā ir aizvedis ne tikai uz Aizputi un Liepāju, bet licis arī pildīt Kārļa Ulmaņa valdības ministra pienākumus, ir bijis ilggadējs Liepājas pilsētas mērs, Liepājas operas, Tautas konservatorijas un Mākslas skolas dibinātājs pirms turpat 100 gadiem, kā arī Liepājas Filharmonijas atjaunotājs.
 
Festivāls aicina apceļot Dienvidkurzemi, atklājot tās kultūrvēsturisko mantojumu, dabas krāšņumu un cilvēku viesmīlību, sastopoties vasarīgos koncertos un baudot Liepājas mūziķu aizrautīgo spēli. Evalda Rimbenieka sapnis par attīstītu augstas kultūras sabiedrību ir joprojām dzīvs, to tālāk nesīs arī Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”.

*
Koncertā uzstāsies:
Liepājas stīgu kvartets:
            Līga BALTĀBOLA – vijole
            Ginta ALŽĀNE – vijole
            Ingars ĢIRNIS – alts
            Dina PUĶĪTE – čells

Programmā skanēs:
Jozefs HAIDNS – Stīgu kvartets Mibemolmažorā op. 1 nr. 2
Volfgangs Amadejs MOCARTS – Divertisments Famažorā KV 138
Fēlikss MENDELSZONS – Stīgu kvartets miminorā op. 44 nr. 2

Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija

APMEKLĒTĀJU IEVERĪBAI: Koncerts plānots ar drošības pasākumiem, kas paredz apmeklētājus ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina negatīvu testu, vakcināciju vai pārslimošanu, kā arī bērnus līdz 12 gadu vecumam. Vairāk informācijas Kultūras Ministrijas mājas lapā https://www.km.gov.lv/lv/jaunumi un www.Covid19sertifikats.lv

KONCERTS - BEZMAKSAS!