PĒTERĪTIS UN VILKS. MUZIKĀLA PASAKA ĢIMENĒM

11.12.2021    12:00
Koncertzāle LIELAIS DZINTARS, lielā zāle
Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” skolas un pirmsskolas vecuma bērnus aicina iepazīt vienu no simfoniskās mūzikas pasaules hitiem — krievu komponista Sergeja Prokofjeva muzikālo pasaku “Pēterītis un vilks”! Koncertprogrammā kā prelūdija simfoniskajai pasakai izskanēs valdzinoši spožā Džoakīno Rosīni uvertīra operai “Žagata zagle”, kas jaunos klausītājus ieraus cēlā Milānas opernama La Scala greznajā atmosfērā.
 
Simfoniskā pasaka “Pēterītis un vilks” ievedīs mazos klausītājus mūzikas pasaulē un iepazīstinās ar orķestra mūzikas instrumentiem, kas šoreiz izspēlēs pasakas varoņu lomas! Pēterīša tēmu izpildīs vīterojošie stīgu instrumenti, vilka tēmu izspēlēs brašie mežragi, Pēterīša drauga putniņa vīterošanu attēlos aizrautīgā flauta, pīles lomā — skanīgā oboja, ar kaķa mīkstajām ķepām soļos klarnete, bet vectētiņa viedo tēmu izspēlēs fagots.
 
Koncerta gaitā bērni mācīsies saklausīt dažādu instrumentu skaņas un sasaistīt tās ar putnu un dzīvnieku tēliem skaņdarbā. Programmu izpildīs Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Kaspars Ādamsons, bet stāstnieka lomā iejutīsies Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis.
 
Sergeja Prokofjeva pasaulslavenā simfoniskā pasaka “Pēterītis un vilks” pirmatskaņota pirms 85 gadiem un komponēta īpaši Maskavas bērnu teātrim. Kopš pasakas pirmā ieskaņojuma 1936. gadā, ko veica Bostonas Simfoniskais orķestris, darbs izdots vismaz 50 dažādās versijās angļu un citās valodās visā pasaulē. Kopā ar pasaules izcilākajiem mūziķiem šo pasaku publikai stāstījuši tādas slavenības kā Šons Konerijs, Stings, Bils Klintons, Mihails Gorbačovs, Šārona Stouna, Sofija Lorēna un daudzi citi. Pasaka devusi impulsu arī citu mākslas žanru pārstāvjiem — Volts Disnejs jau 1946. gadā radīja savu animācijas versiju, darbs pielāgots televīzijas, teātru un baleta izrādēm, tam radīta Ziemassvētku un pat Helovīna versija, bet 1975. gadā britu mūziķi Braiens Īno, Fils Kolins, Garijs Mūrs u.c. "Pēterīti un Vilku" izpildīja kā rokoperu.
 
Koncerta mērķauditorija: bērni vecumā no 4 līdz 12 gadiem.
 
Programmā:
Džoakīno Rosīni uvertīra operai “Žagata zagle”
Sergejs Prokofjevs simfoniskā pasaka “Pēterītis un vilks”
 
Piedalās:
Liepājas Simfoniskais orķestris
 
Diriģents:
Kaspars Ādamsons
 
Stāstnieks:
Egons Dombrovskis
 
Režija:
Mārtiņš Kalita
 
Gaismu režija:
Mārtiņš Jansons
 
Kostīmu māksliniece:
Liene Rolšteina
 
Koncertprogramma ir iekļauta Kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma". Ja vēlaties iegādāties biļetes caur šo programmu, rakstiet lūdzu uz anita.lazdeniece@lielaisdzintars.lv
 
Organizē: Lielais dzintars
 
Koncerta ilgums: aptuveni 50 min, bez starpbrīža
Biļetes: 7,00-15,00 eiro
 
Bērniem līdz 2 gadu vecumam (bez nodrošinātas atsevišķas sēdvietas) – ieeja bezmaksas. Bērniem, kas vecāki par 2 gadiem, jāiegādājas atsevišķa ieejas biļete.
 
INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:
 
Apmeklējot pasākumu, pieaugušajiem pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu.
 
Bērniem līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams uzrādīt pārslimošanas sertifiktātu vai covid-19 testu, bet bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.
 
Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles telpās un koncerta laikā jālieto sejas aizsargmaska, izņemot bērniem līdz 7 gadu vecumam. Pārvietojoties pa koncertzāli, jāievēro 2 metru distance no apkārtējiem. Sēdvietas zālē būs izvietotas, ievērojot 2 sēdvietu distanci.
 
Atlaides:
  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%*
 
*Ģimenes biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” klātienes kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Interneta sistēmā www.bilesuparadize.lv tās nav pieejamas.
 

Pirkt biļeti