“Liepājas vasarā” orķestris koncertēs ar Egilu Siliņu

2. jūlijā pulksten 19 Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” ar vērienīgu opermūzikas koncertu Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar pasaulslaveno latviešu basbaritonu Egilu Siliņu atklās festivālu “Liepājas vasara”.

Spožākais latviešu basbaritons Egils Siliņš ir desmit starptautisku konkursu laureāts, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. 2011. gadā atzīts par labāko operdziedātāju Horvātijā. Iekarojis visus galvenos pasaules opernamus – Vīnes Valsts operu, Ņujorkas Metropolitēna operu, Milānas La Scala, Parīzes Bastīlijas operu, Londonas Koventgārdena operu, Hamburgas Valsts operu, Berlīnes Vācu operu, Grācas operu, kā arī daudzus citus pasaules opernamus. Viņš arī piedalījies prestižākajos mūzikas festivālos, ieskaitot Bregencas, Tanglvudas, Savonlinnas un Glaindbornas festivālus.

Kopā ar pašmāju opermūzikas zvaigzni Egilu Siliņu šajā koncertā dziedās arī itāliešu tenors Dario di Vietri, kas plūcis laurus un guvis ievērojamas kritiķu atsauksmes daudzos prestižos pasaules operteātros un jaunā Serbijas opermūzikas dīva - soprāns Marija Jeliča, kas nopietnu profesionālo karjeru uzsākusi tikai pirms dažiem gadiem, bet jau iekarojusi klausītāju un kritiķu simpātijas daudzās pasaules valstīs. Abi operdziedātāji Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Koncertā skanēs Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Riharda Vāgnera, Franča Lehāra, Pjetro Maskanji, Antona Rubinšteina un Rudžero Leonkavallo valdzinošās operu melodijas.

"Džuzepes Verdi un Džakomo Pučīni skaņdarbiem piemīt daudz emocionālu un tehnisku smalkumu, kā arī spēcīgas izpildījuma tradīcijas – šī mūzika man ir ļoti tuva, esmu to interpretējis ļoti bieži. Reti, savukārt, esmu diriģējis Riharda Vāgnera mūziku, tomēr tā ir tik spēcīga un majestātiska, ka koncerta programmā esmu iekļāvis pat divus šī ģēnija skaņdarbus no operas Nirnbergas meistardziedoņi," stāsta diriģents Atvars Lakstīgala.

Kā ziņots jau iepriekš, šogad festivāls “Liepājas vasara” atgriezīsies savās vēsturiskajās mājās – Liepājas Jūrmalas parkā, atjaunotajā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”, kur trīs koncertos klausītājiem tiks dāvāta liela žanru, stila un laikmetu bagātība. 5. augustā festivāls aicina uz simfoniskās mūzikas koncertu ar pianista Vestarda Šimkus un saksofonista Oskara Petrauska piedalīšanos, pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stājoties Guntim Kuzmam. Bet 27. augustā pirmo reizi ar simfonisku vērienu varēs baudīt grupas “Pērkons” uzstāšanos.

Biļetes uz festivāla “Liepājas vasara” koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā.

JAUNUMI