Uz koncertu 5. augustā bez maksas aicina Ukraiņu pilsoņus

Lai sniegtu atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas ieradušies Latvijā vai nevar atgriezties Ukrainā Krievijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ, Liepājas Simfoniskais orķestris Ukrainas pilsoņiem bez maksas piedāvā apmeklēt simfoniskās mūzikas koncertu 5. augustā.

5. augustā pulksten 19 pirmo reizi atjaunotajā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” būs iespēja baudīt vasarīgu simfoniskās mūzikas programmu ar Džordža Gēršvina, Leonarda Bernsteina, Morisa Ravēla, kā arī Arturo Markesa un Džona Viljamsa skaņdarbiem.

Pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Guntis Kuzma, kurš rudenī kļūs par šī orķestra galveno diriģentu. Amerikāņu komponista Džordža Gēršvina klavierkoncertā solista lomā kopā ar orķestri mirdzēs mūsu izcilais pianists Vestards Šimkus, savukārt Holivudas komponista Džona Viljamsa Saksofona koncertu, kas rakstīts filmai “Noķer mani, ja vari”, atskaņos tikpat izcils saksofonists – Oskars Petrauskis.
Stāsta diriģents Guntis Kuzma: “Tā būs vasarīgi viegla un saulaina koncertprogramma ar diviem fantastiskiem solistiem – Vestardu Šimku un Oskaru Petrauski. Atskaņosim daudz dzirkstošas, dejiskas, vitālas un dzīvespriecīgas mūzikas – Leonarda Bernsteina uvertīru “Kandids”, džezīgo Gēršvina klavierkoncertu, Holivudas mīluļa Džona Viljamsa Saksofona koncertu, meksikāņa Arturo Markesa dansonu un visam noslēgumā Morisa Ravēla “Bolero”.”

Lai apmeklētu minētos Liepājas Simfoniskā orķestra koncertus, Ukrainas pilsoņi ir aicināti doties uz Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centru un, uzrādot pasi, vai ID karti, saņemt bezmaksas ieejas karti.

Koncertzāles informācijas centrs ir atvērts darba dienās no pulksten 11.00 līdz 17.00 (ar pusdienu pārtraukumu no pulksten 14.00 līdz 14.30), kā arī sestdienās un svētdienās no pulksten 10.00 līdz 15.00.

JAUNUMI