Liepājas Simfoniskais orķestris. VĪNES GALĀ

15.01.2022    17:00
Cēsis, Vidzemes koncertzāle CĒSIS

Ilze Grēvele-Skaraine, soprāns
Ieva Parša, mecosoprāns
Paula Šūmane, vijole
Mariss Lakstīgala, balss (Rīgas Doma zēnu koris)

Liepājas simfoniskais orķestris
Diriģents Atvars Lakstīgala

Ja ne Austrijā, tad tepat Cēsu koncertzālē, diriģenta Atvara Lakstīgalas roku vadīts, Liepājas simfoniskais orķestris uzburs Vīnes muzikālo atmosfēru ar Johana Štrausa, kādreiz Austroungārijas imperatora galma muzikālā direktora un Valšu karaļa, greznajām mūzikas tēmām no operetes “Sikspārnis”, Kamila Sen-Sansa operas ”Samsons un Dalila” ārijām, Leo Delība "Ziedu duetu" no operas „Lakmē”, Pablo Sarasates čigānu melodijām un neapolitāņu dziesmām.

Kā krāsaina, nerimtīga kaskāde klasiskās mūzikas hiti izskanēs virtuozās vijolnieces Paulas Šūmanes, operas solistu Ievas Paršas, Ilzes Grēveles-Skaraines un jaunā talanta Rīgas Doma zēnu kora solista Marisa Lakstīgalas sniegumā. Degsme un dzīvīgums skars ikviena atnācēja dvēseles stīgas.

Koncerts 2 daļās ar starpbrīdi.

Programmā:
Johans ŠTRAUSS, Uvertīra no operetes “Sikspārnis”, Rozalindas čardašs no operetes “Sikspārnis”, Kņazs Orlovskis no operetes “Sikspārnis”, Valsis “Zilā Donava” , Radecka maršs, Perpetum mobile

Francis LEHĀRS, Džudītes dziesma no operetes “Džudīte”, Liebe du Himmel auf Erden no operetes “Paganini

Leo DELĪBS, Ziedu duets no operas “Lakmē”

Žaks OFENBAHS, Barcarolla no operas “Hofmaņa strāsti”

Kamils SEN-SANSĀNS, Dalilas ārija no operas “Samsons un Dalila”

Endrju LOIDS VĒBERS, “Pie Jesu” no Rekviēma

Neapolitāņu dziesma “Santa Lucia”

Arvīds ŽILINSKIS, Komponistam

Vitorio MONTI, Čardašs

Pablo DE SARASATE, Čigānu melodijas

APMEKLĒTĀJU INFORMĀCIJAI:
Biļete uz koncertu ir derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

Visu koncerta laiku, kā arī pirms un pēc tā, apmeklētājiem obligāti jāvalkā mutes un deguna aizsegs. Noteikumu neievērošanas gadījumā, tiks izteikts aicinājums atstāt zāli.

Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

*Pasākumā netiek ielaisti pirmsskolas vecuma bērni.

**Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: info@cesukoncertzale.lv.

Pirkt biļeti